Léto s knihovnou

Také letos máme připraveny prázdninové aktivity. První se ponese v duchu pověstí spojených s vodníky a hastrmany. Úkolem dětí bude napsat pověst či nakreslit obrázek s tématem vodníka. Podmínkou je navštívit Vodárenský les, porozhlédnout se kolem sebe a zapojit svou fantazii. Starší děti si vyberou jednu rostlinu a jedno zvíře (může být i z obrázků z informačních tabulí či herních prvků) a zakomponují je do pověsti. Práci mohou doplnit o ilustraci. Mladší děti svou představu o vodníkovi nakreslí a vymyslí pro něj originální jméno. Podepsané práce přineste do dětského oddělení knihovny, kde si kontrolní otázkou ověříme, zda jste prošli Vodárenský les poctivě. Pokud se chcete inspirovat, připomenout si, co je pověst, popř. seznámit se s nějakou knihou o vodnících, přijďte do knihovny už teď.

Další aktivitou je fotosoutěž nazvaná Vyfoť se s knihou. Prázdniny a knížka k sobě patří. Konečně si můžete vybrat čtení podle svého vkusu, nemusíte vybírat ze seznamu povinné četby. Pořiďte fotografii, kde bude vidět kterou knihu a v jakém netradičním prostředí jste ji četli. Tu zašlete na naši adresu: knihovna@booksy.cz nejpozději do konce prázdnin. Nezapomeňte uvést své jméno (u neregistrovaných čtenářů kontaktní údaje). Zasláním fotografie zároveň udělujete souhlas s jejím případným zveřejněním (facebook, nástěnka ve Fabrice). Ze zdařilých kompozic vybereme pět a ty odměníme.

Pro nejmenší děti je připraven 29. 7. v parku Jana Palacha pravidelný čtenářský klub, v případě nepříznivého počasí se uskuteční v knihovně. Starší děti se mohou těšit na odpoledne v knihovně s postavami seriálu Stranger Things (22. 7.), s Harrym Potterem (19. 8.) a na hrdiny hororových knih (26. 8.). Začátky akcí jsou ve 14 hodin.