Březen – měsíc čtenářů 2018

Březen se v knihovnách slaví jako měsíc čtenářů. Hned v prvním týdnu od 5. do 9. března proběhne v prostorách pasáže Fabriky burza knih. Celý měsíc tu bude ke zhlédnutí výstava ke stejnojmenné knize Kláry Smolíkové Spolkla mne knihovna, která pojednává o historii knih a knihoven. Během jarních prázdnin bude dětské oddělení knihovny otevřeno i v dopoledních hodinách a celý týden budou pro děti připraveny soutěže a hry (ve středu 14. března v 9:00 hodin proběhne turnaj ve stolních hrách). V rámci projektu Česko-polská mozaika nás opět navštíví děti z naší partnerské školy z městečka Ladek-Zdroj, pro které je připraven např. workshop s Martinem Sodomkou. Novou aktivitou je čtenářský klub pro studenty SŠ zaměřený na tituly povinné četby. Od 30. března do 2. dubna bude knihovna uzavřena. V březnu se můžete těšit na následující akce:


Úterý 6. března 2018 / 20:00 / klub Tyjátr

LiStOVáNí.cz: A taková to byla láska (Anna Gavalda)
Odejít nebo zůstat. Kdo to z nás ve vztahu kdy neřešil? Další představení z cyklu Listování, které zpracovává knihy netradiční formou.
Hrají: Věra Hollá a Zdeněk Černín, Vstupné 80 Kč, možnost předprodeje v knihovně.


Čtvrtek 8. března 2018 / 16:00 / dětské oddělení knihovny

Workshop se spisovatelkou Klárou Smolíkovou
Knihožrouti, knihomolové a další knižní havěť – pojďte se seznámit s rodinou Knížkových! Její členové pořád leží v knihách, v knihovnách jsou pečení vaření a stránky doslova hltají.


Středa 14. března 2018 / 9:30 – 12:00 / dětské oddělení knihovny

Turnaj ve stolních hrách
Přijďte si za námi o jarních prázdninách zahrát stolní hry. Máme pro vás hry známé i neznámé pro radost a příjemně strávené dopoledne. Čekají na vás hry pro všechny věkové kategorie a odměny pro nejlepší hráče.


Čtvrtek 22. března 2018 / 18:00 / klub Tyjátr

Spisovatelé do knihoven – Karol Sidon
Autorské čtení a setkání se spisovatelem, dramatikem, scénáristou a vrchním zemským rabínem Karolem Sidonem, autorem tetralogie na pomezí vážné literatury a sci-fi Kde lišky dávají dobrou noc.


Úterý 27. března 2018 / 16:30 / aula Fabriky

Školy pro děti budoucnosti
Přednáška Boba Kartouse ze společnosti Eduin na téma inkluzivní vzdělávání.


Středa 28. března 2018 / 9:00 – 14:00 / aula Fabriky

Svitavská čtečka
Literární olympiáda pro žáky 9. tříd základních škol.


Středa 28. března 2018 / 16:00 / bar u knihovny

Čtenářský klub
Neformální setkání nad tituly povinné četby.


V týdnu od 5. do 9. března proběhne v pasáži Fabriky BURZA VYŘAZENÝCH KNIH z fondu knihovny.