Den poezie 2016

Pondělí 7. listopadu 2016 / 16:00 hod. / bar u knihovny

Rok se s rokem sešel a Městská knihovna ve Svitavách se v měsíci listopadu opět zapojí do celostátního festivalu Den poezie. Pro letošní přehlídku jsme zvolili název Poetické snění. Akce letos proběhne v nově vybavených prostorách knihovny (s možností občerstvení) a měla by být jakýmsi oceněním všech, kteří v nějaké formě pracují s poezií a texty krásné literatury.

Program:

14:00 – 15:00 – podzimní přehlídka recitace (ukázka přednesu recitátorů)

15:00 – 15:30 – přestávka na malé občerstvení

15:30 – 16:30 – práce s knihami a texty, výběr textů (nejen poezie) vhodných k recitaci

16:30 – 17:00 – přestávka na malé občerstvení

17:00 – 18:00 – vypravěčské představení profesionálního vypravěče (a člena poroty recitačních soutěží) Martina Haka:

Velrybí doupě

Pondělí 7. listopadu 2016 / 17:00 hod. / Divadlo Trám

„Příběhy z ledových plání, tvrdé jako zmrzlé maso, vypečené jako tulení tuk a poučné jak rána medvědí tlapou.“ Inscenace je živým vyprávěním o životě za polárním kruhem. Obecenstvo uvidí několik příběhů o lidech a jiných tvorech z ledových plání severu, svist ledových krystalů po bílé pláni, zazní i eskymácká píseň. Naší kultuře obvykle cizí animální syrovost Gróňanů je v příbězích živě spojená s jejich „jemnou duší“, touhou po spravedlnosti, důvtipem, humorem a vypravěč je průvodcem na výletě mezi ně. Délka 60 minut.

Zváni jsou žáci, studenti, učitelé a rodiče a v neposlední řadě i všichni milovníci uměleckého přednesu, krásných vyprávění a poetického snění.

Akce se koná pod záštitou Jany Pernicové ,t.č. náměstkyně hejtmana Pardubického kraje.