Prázdninové aktivity pro děti

Čtenářské kluby pro děti
Také během letních prázdnin jsme si pro vás připravili pravidelné čtenářské kluby. Červencové se tentokrát uskuteční v Parku patriotů a Vodárenském lese, a půjde o venkovní hru. Začátek trasy bude u lavičky v geoparku. Klub Bookstart pro nejmenší děti proběhne v pondělí 8. července (začátek od 10:00 – 11:00), pro starší děti bude připravena aktivita ve středu 10. července (začátek trasy bude od 16:00 do 17:00). V srpnu se přesuneme do parku Jana Palacha, tématem setkání bude vesmír. Nejmenší děti se s tématem seznámí prostřednictvím knihy Krtek a raketa v pondělí 5. srpna, pro děti od tří let bude připraven program ve středu 7. srpna. V případě nepříznivého počasí proběhnou všechny kluby v knihovně.

Červencové úterky s virtuální realitou a roboty
V úterý 9., 16. a 30. července od 9 do 12 hodin si přijďte s dětmi vyzkoušet virtuální realitu a práci  s Blue boty a dalšími interaktivními pomůckami na podporu digitálního vzdělávání. Virtuální realita je vhodná pro děti od 10 a roboti od 5 let.

Do přírody s pohádkou – prázdninová aktivita pro rodiny s dětmi
Na prázdniny jsme si pro vás i tento rok připravili venkovní aktivitu. Během letních prázdnin si přečtěte s dětmi v přírodě některou z knížek, v níž se píše o zástupci rostlinné nebo živočišné říše. Vyfoťte se s obalem knížky, ze které jste si četli. najděte rostlinu nebo zvíře, o němž byl příběh, a i tento úlovek zdokumentujte. Fotografie nám pošlete na adresu so@booksy.cz. Z došlých obrázků vylosujeme 5 výherců, kteří od nás obdrží knižní odměnu. Můžete použít QR kód obsahující tipy na knihy, které můžete použít a najdete je v našem fondu hledejte na webu knihovny.