Březen v knihovně

Březen – měsíc čtenářů / Březen se slaví v knihovnách jako měsíc čtenářů. Kromě pravidelných aktivit zveme na přednášku Elišky Vraspírové Svitavy z pohledu krajinného architekta, dále na křest knihy Emy Dondové Povídky ze svitavské krajiny či na představení projektu Listování, tentokrát s knihou Historky z Tinderu. Program jsme si připravili i na jarní prázdniny. Celý týden bude otevřeno dětské oddělení. V pondělí odpoledne a v úterý dopoledne si můžete přijít vyzkoušet virtuální realitu, ve čtvrtek pak proběhne dílna Knižní hrdina z korálků. Pro děti od 7 do 10 let je připravena šifrovací hra Poztrácené postavičky, na kterou je třeba se předem objednat na emailu so@booksy.cz.

Pokud rádi soutěžíte a chcete objevit nové vám (ne)známé knihy a žánry, můžete se zapojit do naší Čtenářské výzvy. Jejím cílem bude přečíst za jeden rok 12 knih podle předem určených kritérií. Jedinou podmínkou pro plnění výzvy je mít u nás platnou registraci a chuť do čtení. Podrobnosti a výsledky výzvy zveřejníme na našich stránkách a sociálních sítích.

Noc s Andersenem / Vyvrcholením celého měsíce je již tradičně Noc s Andersenem, která tento rok proběhne 31. března. Zájemci o nocování v knihovně s bohatým programem se mohou přihlásit na emailu denisa.levova1@seznam.cz. do 24. března. Akce je určena pro čtenáře knihovny od 9 do 13 let. Počet účastníků je omezen.

Burza knih / V týdnu od 27. března do 1. dubna proběhne v pasáži Fabriky burza knih. V nabídce bude beletrie, naučná literatura i knihy pro děti.