Týden knihoven 2021

4. – 8. října 2021

Celostátní akce Týden knihoven, kterou vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) proběhne v termínu od 4. do 8. října. Jejím cílem je poukázat na úlohu knihoven nejen v oblasti čtenářství a čtenářské gramotnosti. Městská knihovna ve Svitavách si připravila řadu akcí pro všechny věkové kategorie.

Pro nejmenší děti proběhne 4. října klub Bookstart – S knížkou do života, na který je třeba se předem přihlásit (na email so@booksy.cz).

V souvislosti s rekonstrukcí dětského oddělení otevíráme nový „teen“ prostor, kde mladí lidé mohou trávit svůj volný čas. Budou mít možnost vyzkoušet si virtuální realitu, zahrát si stolní fotbálek či deskovky. Samozřejmostí je wi-fi připojení. Zájemci o četbu mohou vybírat z velkého množství komiksů, fantasy či young adult literatury. Otevřeno bude každý den kromě středy od 13 hodin do 18 hodin. V pondělí 4. října v 16 hodin prostor představíme a se zájemci, kteří se budou chtít spolupodílet na jeho fungování, si nasdílíme společné představy. Od 18 hodin pak proběhne pravidelný filmový klub, tentokrát s “marvelovkou” Strážci galaxie.

Nově bude od středy 6. října probíhat kroužek na podporu digitální gramotnosti. Určen je pro děti od 10 let. První středa v měsíci také pravidelně patří fantasy klubu, který vede Michal Římal z knihkupectví Minotaur.

Pro zájemce o celoživotní vzdělávání zahajujeme další ročník Virtuální Univerzity třetího věku. Pokud se chcete blíže seznámit s našimi službami, využijte v pátek 8. října Den otevřených dveří. Pro nové čtenáře bude v tento den umožněna registrace na rok zdarma.

Těšíme se na vás na některé z našich akcí!