Zažij město jinak

Sobota 18. září 2021 / od 13:00 hod. / náměstí Míru

Jedná se o sousedské slavnosti, do kterých se zapojila Nadace Josefa Plívy ve Svitavách. Akce je založená na principu společného sdílení veřejného prostoru, vzájemné výpomoci a dobrovolnického nasazení místních organizátorů. V rámci tématu Město – návod k sestavení představíme knihy o městech a veřejném prostoru, a to jak pro děti tak dospělé.

 

Ve 13 hodin vystoupí architektka a spisovatelka Anna Beata Háblová s přednáškou o ztracených místech, s autorským čtením povídky na stejné téma doplněné čtením poezie a zakončené slam poetry. Přednáška se bude věnovat tomu, jak opomíjená a ztracená místa vznikají, v čem jsou problematická a v čem naopak prospěšná. Jaké další druhy nemíst můžeme ve městě nalézt a co nám říkají o dnešní době.

Povídka nás zavede na vnitřní periferii Londýna za mužem bez domova, který v této části města našel domov, a uvidíme, kolik takových míst lze najít i v českých městech. Poezie se bude týkat záhadného pnutí míst mezi městem a krajinou a slam poetry – to bude překvapení! https://www.hablova.com/