Březen v knihovně

Březen se slaví v knihovnách jako měsíc knihy a čtenářů a za běžných okolností pořádáme spoustu akcí. Již v loňském roce jsme byli nuceni několik aktivit zrušit, hledali jsme náhradní termíny, aby se téměř po roce ukázalo, že něco plánovat je stále nejisté. Knihovna zůstává stále uzavřena, nicméně jsme tu pro vás každý pracovní den od 9 do 17 hodin formou výdejního okénka. Můžete si vyzvedávat dokumenty předem objednané. Připravili jsme si pro vás také několik online aktivit.

Kvíz Jak dobře znáte svitavskou knihovnu – platnost do 31. 3. 2021
Kvíz Harry Potter – co o něm víte? – platnost do 31. 3. 2021
Kvíz Harry Potter – co o něm víte II. – platnost do 31. 3. 2021

středa 17. března 2021 / 16:00 – Čtenářský klub online
Práce s knihou na téma „kde je náš domov a proč“. Součástí bude i krátká tvořivá činnost a prezentace tematicky zaměřených knih. Klub je určen pro děti od 3 do 6 let. Je třeba se předem registrovat na e-mailu so@booksy.cz.
Aktivita je realizována v rámci projektu MAP II a Implementace MAP ORP Svitavy.

úterý 23. března 2021 / 18:00 – DNNT – Díla nedostupná na trhu
Projekt Národní digitální knihovny Díla nedostupná na trhu umožňuje z pohodlí domova přístup k plným textům dokumentů (knihy, časopisy, noviny atd.) vydaných na území České republiky do roku 2007. Jedná se o dokumenty, které jsou dosud chráněny autorským právem (tj. neuplynulo 70 let od smrti autora), a které zároveň již nejsou dostupné na trhu, a to včetně případných dalších vydání, případně i upravených. Uživatelé se dostanou ke zdrojům pro studium či práci. Služba je určena pouze pro čtení dokumentů. Na webinář je nutné se zaregistrovat na e-mailu lz@booksy.cz. Před akcí bude zájemcům poslán odkaz k přihlášení.