Březen – měsíc čtenářů 2017

Březen je každoročně slaven v knihovnách jako měsíc čtenářů. Připravili jsme si program pro děti, studenty i dospělé. Hlavním cílem knihovny však zůstává podpora dětského čtenářství. Stále je možné zapojit se do čtenářské soutěže Lovci perel, kdy děti na základě přečtených knih odpoví na zadané otázky a za odpovědi získávají body (perly). Soutěž trvá až do konce října, slavnostní vyhodnocení proběhne v listopadu v rámci Dne pro dětskou knihu, kdy budou nejlepší čtenáři odměněni. Během jarních prázdnin bude otevřeno dětské oddělení, v úterý zveme děti na tvořivé dopoledne. Dále jsme si pro vás připravili následující akce:


Pátek 3. března / 15:00 / dětské oddělení knihovny/

Workshop se spisovatelem, hudebníkem a pedagogem MŠ Markem Šolmesem Srazilem (autor knihy Pohádky do postýlky). Program je určen pro děti od 3 do 8 let.


Úterý 14. března / 17:00/ Fabrika, aula

Gastroterapie – přednáška Kateřiny Zelinkové o tom, co nám způsobuje překyselení organismu a jak se ho zbavit, o skladbě potravin, o stravování podle barev a biorytmů našeho těla i o společenské stránce „hodování“. Součástí přednášky bude ukázka ošetřování bodů na ruce, které odpovídají trávicí soustavě, pomocí léčebné terapie Su-Jok. Vstupné 30 Kč.


Úterý 21. března / 18:00 / klub Tyjátr

Literárně-hudební večer se spisovatelkou Terezou Brdečkovou a Jiřím Dědečkem

Tereza Brdečková bude číst ze svého nového románu Zrcadlo Serafina (2016), večerem ji bude doprovázet spisovatel a písničkář Jiří Dědeček. Vstupné 50 Kč.


Úterý 28. března / 9:00 – 13:00 / aula Fabriky

Svitavská čtečka – literární olympiáda pro žáky 9. tříd ZŠ


Každé pondělí v 16.30 probíhá v prostorách baru u knihovny anglická konverzace se zahraničními dobrovolnicemi z Mateřského centra Krůček – s Magdou z Polska a s Klarou z Německa.


V týdnu od 13. do 17. března proběhne v pasáži Fabriky BURZA VYŘAZENÝCH KNIH z fondu městské knihovny.