Týden knihoven 2016 – 20. ročník

Týden knihoven 3. – 11. října 2016

Sekce veřejných knihoven Svazu knihovníků a informačních pracovníků vyhlašuje 20. ročník celostátní akce Týden knihoven. Již tradičně se do Týdne knihoven zapojuje i Městská knihovna ve Svitavách, která pro své čtenáře i veřejnost připravila následující program:


Úterý 4. října 2016 / 17.00 hod. / Ottendorferův dům

Mnislav Zelený

– přednáška etnologa, spisovatele a novináře spojená s projekcí. Mnislav Zelený je uznávaný odborník na život a kulturu domorodých etnik Amazonie, podnikl řadu výprav mezi indiány Latinské Ameriky. Vstupné 50 Kč + prodej indiánských šperků.


Středa 5. října 2016 /  náměstí u kašny

Zažijte knihovnu jinak  – prezentace služeb knihovny na Farmářských trzích.


Čtvrtek 6. října 2016 / 18:00 hod. / klub Tyjátr

Hana Lundiaková alias Stinka

– hudebně – literární večírek s Hanou Lundiakovou alias Stinkou. Hana Lundiaková se věnuje hudbě a psaní. Za román „Imago. Ty trubko!“ byla nominována na Magnesii Literu. Poslední album „Bído, čau“ vydala Stinka se svojí kapelou v roce 2015. Vstupné dobrovolné.


Pátek 7. října 2016 / Městská knihovna

Den otevřených dveří – prohlídka městské knihovny spojená s prezentací poskytovaných služeb


Úterý 11. října 2016 / 14.30 hod. / dětské oddělení

Jak to bylo tenkrát u Hradce Králové

– výtvarně naučná dílna. Jak to bylo tenkrát u Hradce Králové. Vydáme se s autory knihy „Tajemný průvodce strážce bojiště“ (Vojtěchem Kesslerem, Kateřinou Kesslerovou a Janem Květinou) na cestu slavným bojištěm u Hradce Králové z roku 1866. Kromě poutavého vyprávění nás čeká i spousta úkolů, hádanek a malování.


  • Celý týden bude pro nové čtenáře umožněna registrace na rok zdarma a čtenářům, kteří vrátí všechny dokumenty, budou odpuštěny upomínky.