Týden knihoven 2023

Od 2. 10. – 6. 10. 2023 / městská knihovna

Každoročně se připojujeme k Týdnu knihoven, který se koná pod hlavičkou Svazu knihovníků a informačních pracovníků (SKIP). Připravili jsme si program na každý den pro různé cílové skupiny.

V pondělí 2. 10. proběhne dopoledne pravidelný čtenářský klub pro nejmenší děti, odpoledne prezentace montessori pomůcek z fondu knihovny a večer první filmový klub tohoto školního roku.

V úterý bude pro zájemce připraven kurz práce s katalogem Tritius, na který je třeba se předem přihlásit přes registrační formulář na webu knihovny.

Ve středu zveme děti od 10 let na digi odpoledne, jehož náplní je práce s virtuální realitou a roboty, které jsme společně s didaktickými pomůckami na rozvoj algoritmického myšlení za tímto účelem zakoupili.

Ve čtvrtek se mohou zájemci přijít seznámit s fenoménem mangy – japonského komiksu, který je populární především u mladých čtenářů.

Jako tradičně proběhne od pondělí do soboty burza knih. Tentokrát bude k dispozici větší množství naučné literatury. Celý týden budou čtenářům, kteří vrátí všechny dokumenty, odpuštěny upomínky a pro nové čtenáře bude umožněna registrace na rok zdarma.

Těšíme se na viděnou v knihovně nejenom v rámci Týdne knihoven