Výdejní box – nová služba knihovny

Ve čtvrtek 14. dubna jsme zahájili provoz výdejního boxu, bezkontaktní výpůjční služby, která umožní vyzvedávat si objednané dokumenty z knihovního fondu knihovny nezávisle na provozní době knihovny.

Nestíháte přijít do knihovny během provozní doby? Pokud jste registrovaný čtenář s platnou registrací a vyrovnanými závazky, můžete si své vyřízené objednávky z fondu knihovny vyzvednout prostřednictvím výdejního boxu.

Výdejní box je umístěn před Fabrikou u východu ze sálu a je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.
Dokumenty je nutné předem objednat prostřednictvím čtenářského konta uživatele v katalogu knihovny. Po přihlášení a vyhledání titulu zvolíte možnost „získej“, zaškrtnete políčko „odložení do boxu“ a „výdejní box“ a znovu označíte políčko „získej“.

Do výdejního boxu nelze objednávat stolní hry a dokumenty, které se půjčují pouze prezenčně.

Informace o připravené objednávce společně s kódem pro vyzvednutí bude odeslána na vaši e–mailovou adresu nebo vám přijde informační SMS (dle nastavených kontaktů ve vašem uživatelském kontě). Objednávku si můžete následně vyzvednout do tří dnů (za nevyzvednutí zásilky se platí 5 Kč).

Na dotykové obrazovce knihoboxu zadáte numerický nebo načtete QR kód z e-mailové zprávy, poté se otevře schránka, ve které je uložena příslušná objednávka.

Po vyjmutí objednávky je nutné opět zavřít schránku.

Výdejní box neslouží pro vracení dokumentů. Ty vracejte osobně nebo do boxu návratového, který je umístěn před Fabrikou u hlavního vchodu.

Provoz výdejního boxu je ve zkušebním režimu!