Poznejte Oskara Schindlera pomocí geolokační hry

Pokud chcete netradiční formou poznat příběh slavného svitavského rodáka Oskara Schindlera, můžete vyzkoušet hru určenou pro chytré telefony. Ta vznikla v rámci projektu Česko-polská mozaika ve Svitavách ve spolupráci s historikem Radoslavem Fikejzem z Městského muzea a galerie ve Svitavách, který poskytl cenné materiály a informace jako podklad ke hře.

Mimo to, že se seznámíte s příběhem slavného rodáka, dozvíte se, jak se změnila podoba Svitav od dob Schindlerova života, ale také si projdete autentická místa spojená s osudem průvodce. Můžete tedy i virtuálně navštívit Schindlerův pracovní tábor v Brněnci. Právě tam byla zřízena jedna z mnoha poboček polského tábora Gross Rosen, v níž pod Schindlerovou ochranou přežilo holocaust na 1200 převážně polských Židů. Starosta města David Šimek k tomu dodává: „Věřím, že tuto novou aktivitu uvítají jak návštěvníci našeho města, tak i místní obyvatelé. Každý nyní může díky této hře poznat zábavnou formou životní příběh Oskara Schindlera a zároveň i naše krásné město.“

Hru je možné odehrát v jakémkoli ročním období, s malými dětmi, s kočárkem i na vozíčku. V průběhu cesty na hráče čeká mnoho místních historických zajímavostí při plnění úkolů, které jim bude průvodce po cestě zadávat. Plnění hry trvá cca jednu hodinu a je vhodné vzít si s sebou peníze na vstup do muzea.

Pro prvních 15 uživatelů, kteří hru úspěšně odehrají až do konce, a to nejpozději do konce září, jsou připraveny špičkové powerbanky IWO P48 s kapacitou 18000 mAh v hodnotě cca 1250 Kč.

Více informací: www.geofun.cz/oskar-schindler-tesi-me/
Odkaz pro stažení hry do chytrého telefonu: qr.geofun.cz/410