Den poezie

od 16. do 20. listopadu 2015

Městská knihovna ve Svitavách se v měsíci listopadu zapojí do celostátního festivalu Den poezie, tentokrát na téma Živá poezie. Během týdne od 16. do 20. listopadu zahájíme festival na základních a středních školách prezentací zajímavých ukázek současné poezie. Na středu 18. listopadu je připravena přednáška Jany Trojanové na téma zásady recitace, praktická dílna zaměřená na pomoc s výběrem textů k přednesu a ukázky práce účastníků loňské recitační soutěže.

Program:

  • 14:00 – 15:00 přednáška s herečkou, recitátorkou a moderátorkou, častou porotkyní recitačních soutěží v okresním i krajském kole Wolkerova Prostějova Janou Trojanovou na téma zásady a chyby v recitaci
  • 15:30 – 16:30 práce s knihami a texty, výběr textů (nejen poezie) vhodných k recitaci, spolupráce s bývalými recitátory (rady ohledně vhodnosti textů, přiměřenosti věku recitátora, …)
  • 17:00 – 18:00 podzimní přehlídka recitace (ukázka přednesu loňských recitátorů)

Programu je možno zúčastnit se např. pouze v jednom bloku. Zváni jsou žáci, studenti, učitelé a rodiče a v neposlední řadě i všichni milovníci uměleckého přednesu.