Android nejen pro teens

Máte po Vánocích nové stroje?

Čtvrtek 8. ledna 2015 / 16.30 hod. / Městská knihovna

Beseda nazvaná Android nejen pro teenagery je určena všem, kdo se chtějí seznámit s možnostmi tohoto operačního systému v zařízeních, jako jsou tablety nebo chytré telefony. Chcete ukázat, co všechno umí, jak je nastavit, jaké obsahují aplikace? Do tajemství Google světa vás zavede Jakub Dvořák, člen GXG Polička. Setkání je zdarma, ovšem je nutné se předem registrovat zde. Kontakt na pořadatele: GXG Polička, Josef Cabrnoch, josef.cabrnoch@gmail.com, tel.: 605924103

Čítárna se změní v tiskárnu aneb technické vychytávky představuje GXG Polička v knihovnách
Autorská čtení a setkání s literaturou a českým jazykem, či cestovatelské besedy – to byste v knihovnách asi čekali. Ale techniku? Proč ne, řekli si mladí příznivci moderních technologií z Poličska a díky nim se program již dvou knihoven rozšířil o nabídku přednášek popularizujících moderní informační technologie.
Městská knihovna v Poličce je sídlem komunity, jejíž členové patří k nadšencům Google. GXG Polička (Google experience group) se v knihovně nejen schází, ale také pořádá besedy pro veřejnost. Díky ní se třeba příští týden promění čítárna v tiskárnu. V pátek 12. prosince 2014 přijal pozvání Tomáš Feltl, který od 15:30 hodin představí 3D tisk. „Ukážeme, jak funguje 3D tiskárna a základy práce s modelovacím softwarem. Již nyní je vyhlášena soutěž o nejlepší 3D model, jejíž výherce na konci přednášky obdrží model dle svého návrhu,“ zve za GXG Polička Josef Cabrnoch.
Druhá knihovna, která otevřela dveře zájemcům o přednášky z „nehumanitního“ oboru, je Městská knihovna ve Svitavách. Ve čtvrtek 8. ledna 2015 zde zavede zájemce do tajemství Google světa Jakub Dvořák. Beseda nazvaná Android nejen pro teenagery je určena všem, kdo se chtějí seznámit s možnostmi tohoto operačního systému v zařízeních, jako jsou tablety nebo chytré telefony. „Setkání je naplánováno téměř bezprostředně po svátcích. Podle odhadů prodejců totiž v letošním roce opět pod vánočními stromečky nebudou zařízení s Androidem chybět. Majitelům nových strojů tedy rádi ukážeme, co všechno umí, jak je nastavit nebo nabídneme přehled zajímavých aplikací, které zaujmou ať už třeba teenagery, nebo usnadní práci jejich rodičům,“ doplnil Josef Cabrnoch. Beseda začíná v prostorách bývalého baru v sousedství knihovny od 16:30 hodin a zájemci si své přístroje mohou donést.